Наслов:

ЗА НАРОДНАТА МУЗИКА


Издадено на: 26.02.1956
Автор: Благоја Ивановски
Периодика: Разгледи
Број: 5 | Страна: 7


Клучни зборови:
Бела Барток Гвидо Аретински Добри Христов Ѓорѓевиќ Камбуров Манојловиќ Милојевиќ Мокрањац Хиндемит Хубалд Шенберг

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат