Наслов:

КОНЦЕРТНАТА ИЗВЕДБА НА „БАСТИЈАН И БАСТИЈАНА“


Издадено на: 26.02.1956
Автор: Драган Бојаџиев
Периодика: Разгледи
Број: 5 | Страна: 12

Програма:
Волфганг Амадеус Моцарт: Бастијан и Бастијана, Предигра кон операта „Свадбата на Фигаро“
Учесници:
Камерен состав на Скопска опера, Павлина Апостолова Богданова, васил Ќортошев, Јордан Митровски, Тодор Скаловски,

Клучни зборови:
1956 Васил Ќортошев Волфганг Амадеус Моцарт Драган Бојаџиев Јордан Митровски Камерен состав на Скопска опера Павлина Апостолова Богданова Тодор Скаловски

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат