Наслов:

КОНЦЕРТ НА ЧАНГАЛОВИЌ–МАРАСОВИЌ


Издадено на: 28.01.1956
Автор: Петре Богданов-Кочко
Периодика: Разгледи
Број: 3 | Страна: 6

Програма:
Модест Петрович Мусоргски: „Слики од изложбата“, сцени од операта „Борис Годунов“,
Учесници:
Мирослав Чангаловиќ, Камерниот оркестар на Скопската филхармонија, Зденко Марасовиќ пијано,

Клучни зборови:
„Борис Годунов“ „Слики од изложбата“ 1956. Петре Богданов Кочко Зденко Марасовиќ Камерниот оркестар на Скопската филхармонија Мирослав Чангаловиќ Модест Петрович Мусоргски

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат