Наслов:

ЗАЕДНИЧКИ КОНЦЕРТ НА СИМФОНИСКИОТ ОРКЕСТАР И ХОРОТ НА СКОПСКАТА ОПЕРА


Објавено на: 22.01.1956
Автор: Бранко Каракаш
Периодика: Нова Македонија
Број: 3471 | Страна: 5

Програма:
Рихард Вагнер: „Риенци“ (увертира), Карл Марија Вебер: Концерт за кларинет и оркестар Ф - мол, Марјан Козина: „Бела Краина“, Михаило Вукдраговиќ: „Светли гробови“
Учесници:
Радован Спасовски - кларинет, Р. Македонија; Анте Жмигиќ - баритон; Саво Челебиќ - диригент

Клучни зборови:
Риенци Рихард Вагнер 1956 Концерт за кларинет и оркестар Ф - мол Радослав Спасовски Бела Краина Саво Челебиќ Светли гробови Анте Жмигиќ Михаило Вукдраговиќ Марјан Козина Карл Марија фон Вебер Симфониски оркестар Скопски гарнизон Хор на Скопска опера Бранко Каракаш

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат