Наслов:

ЕДНО ВИСТИНСКО УМЕТНИЧКО ДОЖИВУВАЊЕ–Концерт на Македонската филхармонија, диригент Саша Попов


Издадено на: 15.01.1956
Автор: Властимир Николовски
Периодика: Разгледи
Број: 2 | Страна: 12

Програма:
Карл Мариа Вебер: Увертира „Волшебниот стрелец“, Панчо Владигеров: Токата и Импровизација, Лудвиг Ван Бетовен: Симфонија број 7 во А дур опуе 92,
Учесници:
Македонска филхармонија, Саша Попов (Бугарија),

Клучни зборови:
1956 Вагнер Властимир Николовски Јосип Видец Карл Мариа Вебер Лудвиг ван Бетовен Македонска филхармонија Панчо Владигеров Ромен Ролан Саша Попов (Бугарија)

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат