Наслов:

КОНЦЕРТ НА БУГАРСКИОТ ПИЈАНИСТ ТОТЈО ЛАЗАРОВ


Издадено на: 01.01.1956
Автор: Д. О. (Драгослав Ортаков)
Периодика: Нова Македонија
Страна:

Програма:
Доменико Скарлати – Соната во Це дур, Франц Лист: Шпанска рапсодија, Јохан Себастијан Бах: Фантазија и фуга на тема Бах, Фредерик Шопен – Скерцо во ха мол, Клод Дебиси – Три прелудиуми, Љубен Пипков – Прелудиум, Панчо Владигеров – Интермецо
Учесници:
Тотјо Лазаров–пијано (Бугарија)
Забелешка:
Да се види датум

Клучни зборови:
1956. Д. О. (Драгослав Ортаков) Доменико Скарлати Јохан Себасијн Бах Клод Дебиси Љубен Пипков Панчо Владигеров – Интермецо Прелудиум Скерцо во ха мол Соната во Це дур Три прелудиуми Фантазија и фуга Франц Лист Фредерик Шопен Шпанска рапсодија

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат