Наслов:

ВЕЧЕР НА СЛОВЕНСКА МУЗИКА


Издадено на: 11.12.1955
Автор: Властимир Николовски
Периодика: Разгледи
Број: 26 | Страна: 11

Програма:
Антонин Дворжак: Симфонија број 5, Станислав Моњушко: „Зимска приказна“, Петар Коњовиќ,
Учесници:
Скопска Филхармонија, Ѓура Јакшиќ,

Клучни зборови:
1955 Антонин Дворжак Властимир Николовски Ѓура Јакшиќ Петар Коњовиќ Скопска филхармонија Станислав Моњушко

Оригинален извадок: