Наслов:

КОНЦЕРТ НА ЈОН ВОЈКУ


Издадено на: 11.12.1955
Автор: Петре Богданов-Кочко
Периодика: Разгледи
Број: 26 | Страна: 11

Програма:
Георг Фридрих Хендл: Соната во А дур, Хенрик Вјењавски: Концерт во Де мол, Камиј Сен-Санс: Рондо капричиозо, Карел Шимановски: „Водоскоците од Аретуза“, Пабло Сарасате: Цигански напеви
Учесници:
Јон Војку–виолина, Нада Војичиќ–пијано,

Клучни зборови:
1955 Георг Фридрих Хендл Јон Војку Камиј Сен-Санс Карел Шимановски Нада Војичиќ Пабло Сарасате Петре Богданов Кочко Хенрик Вјењавски

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат