Наслов:

КВАРТЕТОТ „СМЕТАНА“ ОД ПРАГА


Издадено на: 16.10.1955
Автор: Петре Богданов-Кочко
Периодика: Разгледи
Број: 21 | Страна: 9

Програма:
Лудвиг Ван Бетовен: Квартет, Леош Јаначек: Квартет, Беджих Сметана: Квартет број 1 во е мол,
Учесници:
„Сметана квартет“,

Клучни зборови:
„Сметана квартет“ 1955 Беджих Сметана Леош Јаначек Лудвиг ван Бетовен Петре Богданов Кочко

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат