Наслов:

БЕРЈОСКА ВО СКОПЈЕ


Издадено на: 21.08.1955
Автор: Петре Богданов-Кочко
Периодика: Разгледи
Број: 17 | Страна: 5

Програма:
„Моминско оро“, „Старото северно оро“, „Руска тројка“, „Подрипнувачка“, „Женски козачки танц“,
Учесници:
Московски кореографски ансамбл Берјоска, Надеждина, Евгениј Кузњецов, Е. Томова–костимограф,

Клучни зборови:
„Женски козачки танц“ „Моминско оро“ „Подрипнувачка“ „Руска тројка“ „Старото северно оро“ 1955 Е. Томова Евгениј Кузњецов Московски кореографски ансамбл Берјоска Надеждина Петре Богданов Кочко

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат