Наслов:

ЕДЕН СОЛИСТИЧКИ КОНЦЕРТ


Издадено на: 03.04.1955
Автор: Петре Богданов-Кочко
Периодика: Разгледи
Број: 7 | Страна: 2

Програма:
Спродел, Хендел, Моцарт, Бетовен
Учесници:
Бисерка Цвејиќ–сопран, Душан Поповиќ–баритон, Богдан Бабиќ–пијано

Клучни зборови:
1955 Бетовен Бисерка Цвејиќ Богдан Бабиќ Душан Поповиќ Моцарт Петре Богданов Кочко Спродел Хендел

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат