Наслов:

КОНЦЕРТ НА СКОПСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА


Објавено на: 06.03.1955
Автор: Петре Богданов Кочко
Периодика: Разгледи
Број: 5 | Страна: 12

Програма:
Оторино Респиги: Антички арии и танци, Феликс Менделсон: Концерт за виолина и оркестар во Е мол, Јоханес Брамс: Симфонија
Учесници:
Скопска филхармонија, Карло Сенаши–виолина–Лондон, Тодор Скаловски

Клучни зборови:
Петре Богданов Кочко Оторино Респиги 1955 Карло Сенаши–виолина–Лондон Тодор Скаловски Скопска филхармонија Јоханес Брамс Феликс Менделсон

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат