Наслов:

„ЗАСПАНАТА УБАВИЦА“ НА СКОПСКАТА СЦЕНА


Издадено на: 22.02.1955
Автор: Тихомир Титизов
Периодика: Разгледи
Број: 4 | Страна: 12

Програма:
Петар Илич Чајковски: „Заспаната убавица“
Учесници:
Скопскиот балет, Нина Кирсанова, Натка Пенушлиска, Јанка Атанасова, Драгица Врца, Јован Пашти, Магдалена Јанева, Шулевски, Драгичевиќ, Петковски, Миленковиќ, М. Ристиќ, Олга Милосавлева, Елпида Паковскам Д, Костиќ, Р. Пакашки, Ј. Поповска, Емилија Џипунова, С. Павлетиќ, С. Сиљанова, Ж. Суварчевиќ, А. Зајцев, А. Стојановиќ, Василие Поповиќ Цицо, Мира Глишиќ,

Клучни зборови:
1955 А. Зајцев А. Стојановиќ Василие Поповиќ Цицо Драгица Врца Драгичевиќ Елпида Паковскам Д Емилија Џипунова Ж. Суварчевиќ Ј. Поповска Јанка Атанасова Јован Пашти Костиќ М. Ристиќ Магдалена Јанева Миленковиќ Мира Глишиќ Натка Пенушлиска Нина Кирсанова Олга Милосавлева Петковски Р. Пакашки С. Павлетиќ С. Сиљанова Скопскиот балет Тихомир Титизов Шулевски

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат