Наслов:

КОНЦЕРТ НА ГРЧКИОТ ВИОЛИНИСТ БИРОН КОЛАСИС


Објавено на: 12.01.1955
Автор: Петре Богданов-Кочко
Периодика: Разгледи
Број: 1 | Страна: 11

Програма:
Ѓузепе Тартини: Соната во Ге мол, Цезар Франк: Соната, Јанис Константинидис: Суита, Морис Равел, Бела Барток
Учесници:
Бирон Коласис–виолина (Грција), Ладислав Палфи–пијано,

Клучни зборови:
Ѓузепе Тартини Петре Богданов-Кочко Бирон Коласис Јанис Константинидис 1955 Ладислав Палфи Морис Равел Бела Барток Цезар Франк

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат