Наслов:

КОНЦЕРТ НА СКОПСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА


Издадено на: 01.01.1955
Автор: Петре Богданов-Кочко
Периодика: Разгледи
Број: 1 | Страна: 13

Програма:
Волфганг Амадеус Моцарт: Увертира „Титус“, Лудвиг ван Бетовен: Концерт за виолина и оркестар во А дур, Симфонија број 7
Учесници:
Скопска филхармонија, Астанас Коласис–виолина, Тодор Скаловски

Клучни зборови:
1955 Астанас Коласис Тодор Скаловски Волфганг Амадеус Моцарт Лудвиг ван Бетовен Петре Богданов Кочко Скопска филхармонија

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат