Наслов:

КОНЦЕРТ НА ХОРОТ НА Ц. Д. А. ОД БЕЛГРАД


Објавено на: 19.12.1954
Автор: Петре Богданов-Кочко
Периодика: Разгледи
Број: 26 | Страна: 10

Програма:
Симонити: Миле Поп Јорданов, Јаков Готовац: „Јадованка“, Стеван Мокрањац: Шеста Руковет, Оскар Данон: Козара, Симиќ: „Пошло моме на вода“, Крсто Одак: Трета меѓуѓурска рапсодија, Миховил Логар: „Копнеж“,
Учесници:
Хор Ц.Д.А., Крстиќ,

Клучни зборови:
Стеван Мокрањац Миховил Логар Крсто Одак 1954 Симонити Јаков Готовац“ Симиќ Петре Богданов Кочко Оскар Данон

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат