Наслов:

ЕДНО ЗНАЧАЈНО МУЗИКОЛОШКО ДЕЛО


Издадено на: 07.11.1954
Автор: Кирил Македонски
Периодика: Нова Македонија
Број: 3102 | Страна: 5

Програма:
Живко Фирфов: Македонски музички фолклор
Учесници:
Живко Фирфов - етномузиколог, Р. Македонија

Клучни зборови:
1954 Живко Фирфов Кирил Македонски Кочо Рацин

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат