Наслов:

„ВАГНЕР, ВЕРДИ И АИДА“- КОН ПРЕМИЕРАТА НА „АИДА“ ВО МНТ,


Издадено на: 01.08.1954
Автор: Томислав Зографски
Периодика: Разгледи
Број: 16 | Страна: 15

Програма:
Џузепе Верди: „Аида“
Учесници:
Скопска опера,

Клучни зборови:
1954 Берлиоз Бетовен Вагнер Леонкавало Лист Маскањи Томислав Зографски Џузепе Верди

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат