Наслов:

ПРВА РЕВИЈА НА ЗАБАВНИ МЕЛОДИИ


Издадено на: 08.07.1954
Автор: А. К. (Алекнсандар Кировски) и М. М
Периодика: Разгледи
Број: 15 | Страна: 10

Учесници:
Ритмички секстет на Радио Скопје, Танцовиот оркестар на Народната милиција, Пијано трио, Владислав Прелиќ, Љупка Апостолова, Томислав Маниќ, Велко Трпчески, Драган Ѓаконовски Шпато, Миодраг Мицев, Слободан Николовски, Мичо Костовски,

Клучни зборови:
1954 Александар Кировски Велко Трпчески Владислав Прелиќ Драган Ѓаконовски Шпато Љупка Апостолова Миодраг Мицев Мичо Костовски Пијано трио Ритмички секстет на Радио Скопје Слободан Николовски Танцовиот оркестар на Народната милиција Томислав Маниќ

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат