Наслов:

СРЕДНОШКОЛСКА ВОКАЛНО-ИНСТРУМЕНТАЛНА МУЗИЧКА СМОТРА


Издадено на: 09.05.1954
Автор: Петре Богданов-Кочко
Периодика: Разгледи
Број: 10 | Страна: 10

Програма:
Трајко Прокопиев: „Карпуш“,
Учесници:
Хорот на осмолетка „Даме Груев“, Драган Шуплевски, Хорот од делчево, Стоин Стојменов, Хор од осмолетката од Прилеп, Иван Котевски, Оркестарот на осмолетката „Гоце Делчев, Петре Јарчев, Оркестарот на осмолетката од Крушево, Сотир Димитровски, Оркестарот на Вишата гимназија од Прилеп, Петре Спасевски, Хорот на Полнат гимназија од Тетово, Анание Поповски, Хорот на Вишата гимназија од Прилеп, Богдан Шиндиловски, Хорот на Полната гимназија од Скопје, Лазо Стојанов, Хорот на учителската школа од Битола, Васил Поп-Дучев,

Клучни зборови:
1954 Анание Поповски Богдан Шиндиловски Васил Поп-Дучев Драган Шуплевски Здружение на композиторите Иван Котевски Лазо Стојанов Оркестарот на Вишата гимназија од Прилеп Оркестарот на осмолетката „Гоце Делчев Оркестарот на осмолетката од Крушево Петре Богданов Кочко Петре Јарчев Петре Спасевски Сотир Димитровски Средна музичка школа Стоин Стојменов Хор од осмолетката од Прилеп Хорот на Вишата гимназија од Прилеп Хорот на осмолетка „Даме Груев“ Хорот на Полнат гимназија од Тетово Хорот на Полната гимназија од Скопје Хорот на учителската школа од Битола Хорот од делчево

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат