Наслов:

ВТОР КОНЦЕРТ НА КАМЕРНИОТ ОРКЕСТАР НА ФИЛХАРМОНИЈАТА


Издадено на: 25.04.1954
Автор: Петре Богданов-Кочко
Периодика: Разгледи
Број: 9 | Страна: 14

Програма:
Јохан Себастијан Бах: Суита во Ха мол, Антонио Вивалди: Концерт за виолончело и оркестар, Волфганг Амадеус Моцарт: Концерт за две хорни, фагот и оркестар
Учесници:
Камерен оркестар на Македонската филхармонија, Тодор Скаловски, Пепи Сион–флејта, Енцио Барили–виолончело,

Клучни зборови:
1954 Антонио Вивалди Волфганг Амадеус Моцарт Енцио Барили Јохан Себастијан Бах Камерен оркестар на Македонската филхармонија Пепи Сион Петре Богданов Кочко Тодор Скаловски

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат