Наслов:

СОЛИСТИЧКИ КОНЦЕРТ НА ПНИНА САЛЦМАН


Издадено на: 25.04.1954
Автор: Петре Богданов-Кочко
Периодика: Разгледи
Број: 9 | Страна: 13

Програма:
Феликс Менделсон: Сериозни варијации, Франц Лист: Соната во Ха мол, Бен-Хајн: Канцонета и Токата, Босковиу: Андантино и народна тема, Модест Мусоргски: „Слики од изложбата“,
Учесници:
Пнина Салцман–пијано (Израел),

Клучни зборови:
1954 Бен-Хајн Бетовен Босковиу Модест Мусоргски Петре Богданов Кочко Пнина Салцман Феликс Менделсон Франц Лист Шопен

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат