Наслов:

КАМЕРНО-СИМФОНИСКИ КОНЦЕРТ НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА


Издадено на: 28.03.1954
Автор: Петре Богданов-Кочко
Периодика: Разгледи
Број: 7 | Страна: 15

Програма:
Доменико Чимароза: Увертира кон операта „Таен брак“, Волфганг Амадеус Моцарт: Концерт за харфа, флејта и оркестар, Јозеф Хајдн: Симфонија во Ес дур,
Учесници:
Македонска филхармонија, Јаков Срејовиќ–флејта, Јосип Пикељ–харфа, Тодор Скаловски,

Клучни зборови:
1954 Волфганг Амадеус Моцарт Доменико Чимароза Јаков Срејовиќ Јозеф Хајдн Јосип Пикељ Петре Богданов-Кочко Македонска филхармонија Тодор Скаловски

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат