Наслов:

КОНЦЕРТ НА МАКЕДОНСКАТА ДРЖАВНА ФИЛХАРМОНИЈА


Издадено на: 12.04.1953
Автор: Кирил Македонски
Периодика: Нова Македонија
Број: 2615 | Страна: 5

Програма:
Токата од Џироламо Фрескобалди, Концерт за соло флејта и гудачки оркестар од Луиџи Бокерини, Серенада од Волфганг Амадеус Моцарт, Симфонија бр. 7 од Лудвиг ван Бетовен
Учесници:
Македонска филхармонија; Тодор Скаловски - диригент, Р. Македонија; Јаков Стрејовиќ - флејта, Србија

Клучни зборови:
1953 Волфганг Амадеус Моцарт Јаков Стрејовиќ Кирил Македонски Концерт за соло флејта и гудачки оркестар Ловро Матачиќ Лудвиг ван Бетовен Луиџи Бокерини Македонска филхармонија Серенада Симфонија бр. 7 Тодор Скаловски Токата Џироламо Фрескобалди

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат