Наслов:

ДВА КОНЦЕРТА НА МЛАДИТЕ МУЗИЧАРИ


Објавено на: 01.02.1953
Автор: Кирил Македонски
Периодика: Нова Македонија
Број: 2543 | Страна: 5

Програма:
Рудолф Матз: Соната во А мол, Рахмањинов: Прелудиум во Цис мол, Благоја Ивановски: „Во полската куќичка, Клавирска суита, Пиеса, Александар Лековски: Балкански скерцо, Властимир Николовски: Детска суита, „Од лошо полошо“–за женски хор, Драгослав Ортаков: Трио, Тома Прошев: Капричо, Токата, Владимир Солдатов: Музика кон детска пиеса, Мелодија во Еф мол, Ноктурно, Ангел Шурев: „Пролетна песна“ за глас и клавир, Ванчо Чавдарско: Елегија,
Учесници:
Владимир Солдатов, Лепосава Бојаџиева, Стефка Чаловска, Благовеста Каваева, Александар Лековски, Синиша Иљоски, Томе Зографски, Аз Садиковиќ, Ѓоко Николовски, Иван Влахов, Н. Мишиќ, Љ. Јаниќ, С. Иловски, Ф. Муратовски,

Клучни зборови:
Владимир Солдатов Ф. Муратовски Лепосава Бојаџиева Рудолф Матз Ангел Шурев Стефка Чаловска Ванчо Чавдарско 1957 Благовеста Каваева Благоја Ивановски Синиша Иљоски Властимир Николовски Томе Зографски Александар Лековски Аз Садиковиќ Иван Влахов Ѓоко Николовски Кирил Македонски Н. Мишиќ Драгослав Ортаков Љ. Јаниќ Рахмањинов С. Иловски

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат