Наслов:

КОНЦЕРТ HA AHA ЛИПША


Издадено на: 16.01.1952
Автор: Кирил Македонски
Периодика: Нова Македонија
Број: 2210 | Страна: 3

Програма:
„Се роди овчарче в шума“ од Георг Фридрих Хендл, Арија од операта „Титус“ од Волфганг Амадеус Моцарт, „Љубов и живот на жената“ (8 песни) од Роберт Шуман, „Есенска елегија“ од Милоје Милоевиќ, „Галиотова песна“ од Виктор Шафранек, „Љубов“ од Петре Богданов – Кочко, Шпански народни песни од Мануел де Фалја
Учесници:
Ана Липша - Тофовиќ - алт, Р. Македонија; Виктор Шафранек - пијано придружба, Р. Македонија

Клучни зборови:
1952 Ана Липша Арија од операта Титус Виктор Шафранек Виктор Шафранек Тофовиќ Волфганг Амадеус Моцарт Галиотова песна Георг Фридрих Хендл Есенска елегија Кирил Македонски Љубов Љубов живот на жената Мануел де Фалја Милоје Милоевиќ Петре Богданов Кочко Роберт Шуман Се роди овчарче в шума Шпански народни песни

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат