Наслов:

ГОСТУВАЊЕ НА ВАЛЕРИЈА ХЕЈБАЛОВА ВО СКОПЈЕ


Објавено на: 16.11.1950
Автор: Васил Ќортошев
Периодика: Нова Македонија
Број: 1883 | Страна: 4

Програма:
Елегија - Стеван Христиќ, Раздвоеност - Урош Лајовиц, Приспивна песна - Крешимир Барановиќ, Рајна покана и Сицилија од Рихард Штраус, Арија од операта Русалка од Антонин Дворжак, Арија на Маргарита од операта Фауст од Шарл Гуно, Арија од операта Аида од Џузепе Верди, Арија на Чо Чо Сан од операта Мадам Батерфлај од Џакомо Пучини
Учесници:
Валерија Хејбалова, Ловро Матачиќ

Клучни зборови:
Тајна покана Рихард Штраус Сецилија Аида Русалка Мадам Батерфлај Фауст 1950 Шарл Гуно Васил Ќортошев Валерија Хејбалова Ловро Матачиќ опера Тоска Тодор Скаловски Елегија Христиќ Крешимир Барановиќ Раздвоеност Џузепе Верди Лајовиц Џакомо Пучини Приспивна Антонин Дворжак

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат