Наслов:

ПРВ КОНЦЕРТ НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА


Издадено на: 12.11.1950
Автор: Васил Ќортошев
Периодика: Нова Македонија
Број: 1821 | Страна: 6

Програма:
Увертира на операта „Свадбата на Фигаро“ и Симфонија бр. 40 во Ге мол од Волфганг Амадеус Моцарт, Концерт за пијано и оркестар бр. 4 во Ге дур од Лудвиг ван Бетовен, Увертира на операта „Оберон“ од Карл Марија фон Вебер
Учесници:
Македонска филхармонија; Тодор Скаловски–диригент, Р. Македонија; Мелита Лорковиќ–пијано, Р. Србија

Клучни зборови:
1950 Васил Ќортошев Волфганг Амадеус Моцарт Карл Марија фон Вебер Концерт за пијано и оркестар бр. 4 Ге дур Лудвиг ван Бетовен Македонска филхармонија Мелита Лорковиќ Оберон опера Свадбата на Фигаро Симфонија бр. 40 Ге мол Тодор Скаловски Увертира

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат