Наслов:

ОД ФЕСТИВАЛОТ ВО САЛЦБУРГ


Издадено на: 13.10.1950
Автор: Тодор Скаловски
Периодика: Нова Македонија
Број: 1795 | Страна: 2

Програма:
Лудвиг ван Бетовен - Фиделио; Волфганг Амадеус Моцарт - Опери: „Дон Жуан“, „Волшебната флејта“; Блехар - опера „Ромео и Јулија“; Бритн - опера „Лукреција“; Рихард Штраус - опера „Капричио“; Моцарт - Прашка симфонија; Дворќак - Втора симфонија; Јоханес Брамс - Четврта симфонија; Рихард Штраус - Тил Ојленшпигел
Учесници:
Вилхелм Фуртвенглер, Јозеф Крипс, Карл Бем , Рафаел Кубелик

Клучни зборови:
1950 Бетовен Блехар Бритн Виенска филхармонија Вилхелм Фуртвенглер Волшебната флејта Дворжак Дон Жуан Јозеф Крипс Капричио Керл Бем Лукреција Моцарт опера Прашка симфонија Рафаел Кубелик Рафаело Брамс Рихард Штраус Ромео и Јулија Салзбург Симфонија бр. 2 Симфонија бр. 4 Тил Ојленшпигел Тодор Скаловски фестивал Фиделио

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат