Наслов:

КОНЦЕРТ НА АНТОНИО ЈАНИГРО И ЗОРА ГУШИЌ ВО СКОПЈЕ


Издадено на: 08.10.1950
Автор: Васил Ќортошев
Периодика: Нова Македонија
Број: 1792 | Страна: 2

Учесници:
Антонио Јанигро - виолончело; Дора Гушич–пијано, Р. Хрватска

Клучни зборови:
1950 А дур Антонио Јанигро Брандуков Васил Ќортошев Ге дур Ге мол Дора Гушич Жан Батист Бревал Лудвиг ван Бетовен оп. 19 оп. 3 Полонеза брилианте Сергеј Рахманинов Соната Фредерик Шопен Чајковски

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат