Наслов:

ПО ПОВОД ИЗВЕДУВАЊЕТО НА „ОРФЕЈ“ ОД ГЛУК


Објавено на: 02.08.1950
Автор: Никола Херцигоња
Периодика: Нова Македонија
Број: 1734 | Страна: 2

Програма:
Опера „Орфеј“ од Кристоф Вилибалд Глук
Учесници:
Тодор Скаловски, Ловро Матачиќ, Ана Липша, Павлина Апостолова, Анелизе Асма, Ѓорѓи Македонски,

Клучни зборови:
опера Кристоф Вилибалд Глук Орфеј 1950 Ловро Матачиќ Никола Херцигоња Ана Липша Симева Анелизе Асма Тодор Скаловски Ѓорѓи Македонски Павлина Апостолова

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат