Наслов:

КОНЦЕРТОТ НА ПРОФ. ФРАНТИШЕК РАУХ


Издадено на: 19.01.1947
Автор: Васил Ќортошев
Периодика: Нова Македонија
Број: 631 | Страна: 5

Програма:
Сонатата Апасионата од Лудвиг ван Бетовен, „Песна на месечевата ноќ“ и „Песна на ноќниот карневал“ од Новак?, „Во маглата“ на Леош Јаначек, Полка во Еф дур и етидата „На морскиот брег“ од Беджих Сметана, Скерцо од Фредерик Шопен
Учесници:
Франтишек Раух–пијано, Р. Чешка

Клучни зборови:
1947 Беджих Сметана Васил Ќортошев Вичеслав Новак Во маглата Леош Јаначек Лудвиг ван Бетовен На морскиот брег Песна на месечевата ноќ Песна на ноќниот карневал Полка во Еф дур Скерцо Соната Апасионата Франтишек Раух Фредерик Шопен

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат