Наслов:

КОНЦЕРТОТ НА РАДИО – СКОПЈЕ


Издадено на: 13.10.1946
Автор: Васил Ќортошев
Периодика: Нова Македонија
Број: 548 | Страна: 5

Програма:
Увертира кон операта „Свадбата на Фигаро“ од Волфганг Амадеус Моцарт, Симфонија бр. 4 „Лондонски часовник“ од Франц Јозеф Хајдн, Рондо од Концертот во Де дур на Лудвиг ван Бетовен
Учесници:
Голем радио оркестар; Тодор Скаловски–диригент, Р. Македонија; Радио трио: Јосиф Сион–флејта, Глигор Гировски–виолина, Иван Влахов–виола; Лука Ритер–виолина

Клучни зборови:
1946 Васил Ќортошев Волфганг Амадеус Моцарт Глигор Гировски Иван Влахов Јосиф Сион Концерто Де дур Лондонски часовник Лудвиг ван Бетовен Лука Ритер н Рондо Радио Скопје Радио трио Свадбата на Фигаро Симфонија бр. 4 Тодор Скаловски Увертира Франц Јозеф Хајд

Оригинален извадок: