Наслов:

ПРВИТЕ КОНЦЕРТИ ВО ОВОГОДИШНАТА КОНЦЕРТНА СЕЗОНА


Издадено на: 29.06.1946
Автор: Васил Ќортошев
Периодика: Нова Македонија
Број: 536 | Страна: 5

Програма:
Чакона од Томасо Витали, Соната во А дур оп. 69 од Лудвиг ван Бетовен, Рококо варијации од Петар Илич Чајковски и дела од композиторите Јозеф Сук, Беджих Сметана, Леош Јаначек, Антонин Дворжак, Николај Римски Корсаков, Сергеј Рахманинов и Морис Равел, Дела од Сател, Андел, Бајич, Вилхар и Мокрањац.
Учесници:
Милош Садло - виолина, Р. Чешка; Алфред Холочек–пијано, Р. Чешка; Пејачко друштво „Коло“, Шибеник; Данило Донев–диригент

Клучни зборови:
1946 Алфред Холочек Антонин Дворжак Бајич Вилхар Беджих Сметана Васил Ќортошев Данило Донев Јозеф Сук Козар II Леош Јаначек Лудвиг ван Бетовен Милош Садло Морис Равел Народен театар Николај Римски Корсаков Пејачко друштво Коло Шибеник Петар Илич Чајковски Рококо варијации руковет VI Ој соколе Сател Андел Сергеј Рахманинов Соната во А дур оп. 69 Стеван Мокрањац Томасо Витали Чакона

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат