Наслов:

ПРВИОТ КОНЦЕРТ НА ТРСТЈАНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА


Издадено на: 02.06.1946
Автор: Тодор Скаловски
Периодика: Нова Македонија
Број: 434 | Страна: 4

Програма:
Увертира на операта „Вилијам Тел“ од Џоакино Росини, Концерт за пијано и оркестар во Ге дур од Феликс Менделсон, Шеста Симфонија „Патетична“ од Петар Илич Чајковски
Учесници:
Филхармонија Трст, Италија; Јаков Ципци - диригент, Италија; Бруно Де Граси - пијано, Италија

Клучни зборови:
1946 Бруно Де Граси Јаков Ципци Концерт за пијано оркестар Ге дур Народен театар Опера Вилијам Тел Петар Илич Чајковски Тодор Скаловски Трстјанска филхармонија Увертира Феликс Менделсон Џоакино Росини Шеста Симфонија Патетична

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат