Наслов:

КОНЦЕРТИТЕ НА РЕПРЕЗЕНТАТИВНИОТ ХОР НА БУГАРСКАТА АРМИЈА


Издадено на: 23.05.1945
Автор: Трајко Прокопиев
Периодика: Нова Македонија
Број: 425
Програма:
Свита од Лазарски песни од Филип Кутев, „Добринка и солнцето“ од Добри Христов, „Дробно оро“ од А. Карастојанов, композиција од Проснак, Кантата за Сталин и „Калинка“ од Александров, украинска народна „Закукала сива кукавица“, „Самовари-самопали“, „Стенка Разин“
Учесници:
Репрезентативен хор на Бугарската армија, Р. Бугарија; солисти: Тодор Тодоров, Борис Маринов, Петар Петров; Драган Прокопиев–диригент

Клучни зборови:
1946 Александров Борис Маринов Добри Христов Добринка и солнцето Драган Прокопиев Дробно оро Закукала сива кукавица Калинка Кантата за Сталин Карастојанов Проснак Петар Петров Репрезентативен хор на Бугарската армија Самовари самопали Свита од Лазарски песни Стенка Разин Тодор Тодоров Трајко Прокопиев Филип Кутев

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат