Наслов:

ВЕЧЕ СЛОВЕНСКЕ МУЗИКА


Издадено на: 05.12.1936
Автор: Трајко Прокопиев
Периодика: Вардар
Број: 1004 | Страна: 3

Програма:
Скерцо во Де мол од Петар Крстић, „Хеј, славно је“ од Милоје Милојевић, „Дивна ноћ“ од Станислав Бинички, „Ој облаци“ од Топаловић, Два става од Гудачкиот квартет во Ф–дур од Антонин Дворжак, „Славија“ од Јосиф Маринковић, „Еј, ко ти купи“ од Бајић, „Дванаеста руковет“ од Стеван Мокрањац, „Са јужносрбијанских страна“ од Стеван Шијачки
Учесници:
Војни оркестар на 21 пешадиски пук; Вацлав Мали - диригент; Академско пејачко друштво „Обилић“; Станко Виличић–диригент; Хор на Еврејското пејачко друштво; Стеван Шијачки–диригент; Гудачки квартет; Машкиот хор при пејачкото друштво „Мокрањац“; Јосип Брнобић–диригент; Пејачко друштво „Вардар“

Клучни зборови:
„Гудачки квартет“ 1936 Академско пејачко друштво Обилић Антонин Дворжак Бајић Васиљевић Вацлав Мали Војни оркестар на 21 пешадиски пук Гудачкиот квартет во Ф–дур Дванаеста руковет Дивна ноћ Еј ко ти купи Јосип Брнобиќ Јосиф Маринковиќ Коњевић Машкиот хор при пејачкото друштво Мокрањац Милоје Милојевић Миљковић Ој облаци Пејачко друштво „Вардар“ Петар Крстић Са јужносрбијанских страна Скерцо во Де мол Славија Станислав Бинички Станко Виличиќ Стеван Мокрањац Стеван Шијачки Топаловиќ Трајко Прокопиев Хеј славно је Хор на Еврејското пејачко друштво

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат