Наслов:

КОНЦЕРТ СКОПСКЕ МУЗИЧКЕ ЗАЈЕДНИЦЕ


Издадено на: 08.10.1936
Автор: Тодор Скаловиќ
Периодика: Вардар
Број: 955 | Страна: 4

Програма:
Увертира „Оберон“ од Карл Марија фон Вебер, „Влтава“ од Беджих Сметана
Учесници:
Симфониски оркестар на војната музика; Вацлав Мали–диригент; Берта Лаперијер–сопран; Хор на Скопското Еврејско пејачко друштво; Стеван Шијачки–диригент

Клучни зборови:
Беджих Сметана Берта Лаперијер Вацлав Мали Влтава Карл Марија фон Вебер Оберон Симфониски оркестар на војната музика Стеван Шијачки Тодор Скаловић Тодор Скаловски Хор на Скопското Еврејско пејачко друштво

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат