Наслов:

КОНЦЕРТ Г. Г. КОСТИЋА И ВИЛИЧИЋА


Објавено на: 03.10.1936
Автор: Трајко Прокопиев
Периодика: Лесковачки гласник
Број: 40
Програма:
Руѓеро Леонкавало: Пролог од операта „Паљачи“,Жорж Бизе: арија на тореадорот од операта „Кармен“, Франц Шуберт. соло песна „Двојник“, Лудвиг ван Бетовен: соло песна „од мрачниот гроб“, Стеван Мокрањац: „Убавиот Едим“, Станислав Бинички: „Појдо на горе“, Пера Илиќ: „Голема Севда“, Шарл Гуно: арија од операта „Фауст“, Јаков Готовац: Арија од операта „Еро од оној свет“,
Учесници:
Петар Костиќ, Станко Виличиќ, Хор „Бинички“, В. Пијаде–пијано

Клучни зборови:
Шарл Гуно 1936 Петар Костиќ Лудвиг ван Бетовен Станко Виличиќ Хор „Бинички“ Јаков Готовац В. Пијаде Трајко Прокопиев Станислав Бинички Жорж Бизе Пера Илиќ Франц Шуберт Стеван Мокрањац Руџеро Леонкавало

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат