Наслов:

СКОПСКО ПЕВАЧКО ДРУШТВО „ВАРДАР“ У СОЛУНУ


Издадено на: 16.06.1936
Автор: БИШ.
Периодика: Вардар
Број: 839 | Страна: 4

Програма:
„Днес сјат“ и „XII руковет“ од Стеван Мокрањац, „Ох, Марјане“ од Јаков Готовац, „Банда ударала“ од Фран Лотка, „Чини не чини“ од Станислав Бинички, „Са јужносрбијанских поља“ од Стеван Шијачки
Учесници:
Пејачко друштво „Вардар“, Р. Македонија

Клучни зборови:
XII руковет Банда ударала Днес сјат Јаков Готовац Ох Марјане Са јужносрбијанских поља Скопско пејачко друштво Вардар Станислав Бинички Стеван Мокрањац Стеван Шијачки Фран Лотка Чини не чини

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат