Наслов:

ЛЕСКОВАЧКА ЦРКВЕНО-ПЕВАЧКА ДРУЖИНА „БРАНКО“ ПРОСЛАВИЌЕ НА ДРУГИ ДАН ДУХОВА ПЕДЕСЕТОГОДИШЊИЦУ СВОГА ПЛОДНОГ РАДА


Издадено на: 28.05.1936
Автор: Н.Н
Периодика: Вардар
Број: 822 | Страна: 4

Програма:
„Отче наш“ од Јосип Брнобић, „Сеј ден“ од Дмитро Бортњански и други
Учесници:
Мешан хор на пејачкото друштво „Мокрањац“, Р. Македонија; Јосип Брнобић–диригент; Црковно-пејачка дружина „Бранко“; Трајко Прокопиев–диригент

Клучни зборови:
„Југ Богдан“ „Караѓорѓе“ „Никола Тесла“ Бинички Братство Дмитро Бортњански Јосип Брнобиќ Лесковац Мокрањац Отче наш Пејачка дружина Бранко Сеј ден Трајко Прокопиев Шијачки

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат