Наслов:

КОНЦЕРТ ВИРТУОЗА Г. ЈЕЦИЌА И ЊЕГОВИХ УЧЕНИКА


Објавено на: 12.05.1936
Автор: Јосип Брнобиќ
Периодика: Вардар
Број: 806 | Страна: 4

Програма:
Четврта соната од Николо Паганини, „Песна без зборови“ од Феликс Менделсон, Гавота од Франсоа Јозеф Госек, Романса „Мирта“ и Прелудиум од Властимир Јецић, Концерт за две виолини и клавир и Соната од Јохан Себастијан Бах, Соната од Арканџело Корели, „Ориенталка“ од Цезар Кјуи, Менует од Луиџи Бокерини, „Консонета“ од Петар Илич Чајковски, Приспивна песна од Франц Шуберт
Учесници:
Властимир Јецић–виолина, Р. Србија; Братољуб Антић–виолина, Р. Србија; Мирко Антић–виолина, Р. Србија; Олга Петровић–виолина, Р. Србија; Бранко Јовановић–виолина, Р. Србија; Рудолф Трој–пијано

Клучни зборови:
Братољуб Антић Концерт за две виолини и клавир Јохан Себастијан Бах Мирко Антић Арканџело Корели Николо Паганини Олга Петровић Ориенталка Феликс Менделсон Бранко Јовановић Цезар Кјуи Франц Шуберт Рудолф Трој Консонета Приспивна песна Четврта соната Менует Песна без зборови Прелудиум Гавота Соната Франсоа Јозеф Госек Мокрањац Романса Луиџи Бокерини Властимир Јецић Мирта Петар Илич Чајковски

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат