Наслов:

КОНЦЕРТ А. АНАСТАСИЈЕВИЌА


Издадено на: 13.01.1936
Автор: Миодраг Васиљевиќ
Периодика: Вардар
Број: 687 | Страна: 4

Програма:
Мокрањац: „Лем Едим“, Готовац: „На ноќишту“, Даворин Јенко: „Тихо ноќи“, „Што ќутиш србине тужни“, Коњовиќ. Стајн
Учесници:
Анастас Анастасијевиќ–баритон, пејачко друштво „Мокрањац“

Клучни зборови:
1936 Анастас Анастасијевиќ Даворин Јенко Јаков Готовац Коњовиќ. Стајн Миодраг Васиљевиќ Мокрањац

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат