Наслов:

КОНЦЕРТ ПЕВАЧКОГ ДРУШТВА „ЈУГОВИЋИ“


Издадено на: 26.10.1935
Автор: Трајко Прокопиев
Периодика: „Лесковачки гласник“
Број: 43 | Страна: 2

Учесници:
Петар Манојловиќ: Химна на Св Сава, Големовиќ: Последниот Царевиќ, Лжичар: Приморски напеви, Вебер: Ловечки збор, Бјашански: Докле улица спи, Шарл Гуно: Сибелова песма арија од операта Фауст, Винко Жгањец: Миј, мила пиј, Стеван Мокрањац: Седма руковет

Клучни зборови:
1935 Бјашански Вебер Винко Жгањец Големовиќ Докле улица спи Јанковиќ Кузман Супрунов Лжичар Ловечки збор Миј мила пиј Пејачко друштво „Југовиќи“ Петар Манојловиќ Последниот Царевиќ Приморски напеви Седма руковет Сибелова песма арија од операта Фауст Стеван Мокрањац Трајко Прокопиев Химна на Св Сава Шарл Гуно

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат