Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
СОВРЕМЕНО МУЗИЦИРАЊЕ НА ИЗРАЕЛСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА И ЗУБИН МЕХТА
КОНЦЕРТИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 06.06.2007

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
НЕПОВТОРЛИВО МУЗИЧКО ПАТУВАЊЕ
Израелската филхармонија под палката на извонредниот Мехта

Периодика: Утрински весник Датум: 04.06.2007

Автор: Ангелина Димоска Категорија: критика
ДО МЕСЕЧИНАТА И НАЗАД
ПО КОНЦЕРТОТ НА ИЗРАЕЛСКИТЕ ФИЛХАРМОНИЧАРИ СО ЗУБИН МЕХТА

Периодика: Време Датум: 04.06.2007

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
ГОЛЕМА ФИГУРА ВО МУЗИЧКАТА ИСТОРИЈА
Концертот на маестро Мехта - еден од најзначајните настани на македонската култура

Периодика: Утрински весник Датум: 14.05.2007

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
РЕДОК УМЕТНИЧКИ НАСТАН

Периодика: Нова Македонија Датум: 22.10.1967