Автор: (Н.П.) Категорија: критика
КРАТКА ЕНЦИКЛОПЕДИЈА ЗА МАКЕДОНСКАТА МУЗИКА, ОПЕРА И БАЛЕТ
Ми-Ан го објави третиот том од едицијата „Кратка Мианова енциклопедија“

Периодика: Утрински весник Датум: 29.12.2009

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
ИСКОНСКО НАСЛЕДСТВО СО ПОГЛЕД КОН СОВРЕМЕНОСТА
Со концертот „Од исконот“, почнаа „Деновите на македонска музика“

Периодика: Утрински весник Датум: 27.03.2008

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
ДОСТОЈНО ОДБЕЛЕЖАНИ ДВА ЗНАЧАЈНИ ЈУБИЛЕЈА
КОНЦЕРТИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 04.04.2007

Автор: Драган Серафимовски Категорија: критика
ДОБРА ПРОГРАМА, НО МАЛКУ ПУБЛИКА
струшка музичка есен

Периодика: Дневник Датум: 27.09.2004

Автор: Емилија Џипунова Категорија: критика
БАЛЕТСКОТО УЧИЛИШТЕ Е СУШТИНСКА АЛКА ЗА ИДНИТЕ БАЛЕТСКИ УМЕТНИЦИ
Со укинувањето на МБУЦ "Илија Николоовски Луј" се нарушува иднинатат на балетската уметност

Периодика: Утрински весник Датум: 08.01.2002

Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: критика
ВРВНО ПЕЕЊЕ ВО СЛУЖБА НА ДУХОВНОСТА
КОНЦЕРТ НА ХОРОТ „СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ“

Периодика: Дневник Датум: 30.08.2001

Автор: Роза Нолчева Категорија: критика
АНГЕЛСКИ СОПРАН
Кон концертот на сопранот Ана Стаменковска во пијано придружба на Татјана Огнаноска одржан на 5 јуни во Салонот 19,19

Периодика: Вест Датум: 12.06.2001

Автор: Маја Таневска Категорија: критика
БЕСПРЕКОРНА КОМПАКТНОСТ
кон концертот на михајло куфојанакис - виолина и тодор светиев - пијано

Периодика: Нова Македонија Датум: 21.12.1999

Автор: Стојче Тошевски Категорија: критика
ПРИЈАТНА СРЕДБА
настап на камерниот мешан хор при соборниот архиепископски храм „свети климент охридски“

Периодика: Нова Македонија Датум: 13.08.1998

Автор: Стојче Тошевски Категорија: критика
ТРИУМФАЛНО СО БРАВУРОЗНИ КОМПОЗИЦИИ
кон концертот на стојан димов на кларинет, рита трпчева на пијано и лејла урманова на харфа

Периодика: Нова Македонија Датум: 10.12.1997

Автор: Стојче Тошевски Категорија: критика
СТУДИОЗЕН ПРИСТАП
концерт на македонските музички уметници на „охридско лето“

Периодика: Нова Македонија Датум: 24.07.1997

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
СИЛЕН КОНЦЕРТЕН ПОРОЈ
концертна хроника

Периодика: Вечер Датум: 22.06.1994

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
СВЕТЛИ ПЕРСПЕКТИВИ
за солистичкиот рецитал на ганка самоиловска - цветанова, пијано придружба весна петрушевска јакимовска

Периодика: Вечер Датум: 18.03.1994

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
СО СТАРО ИМЕ ВО НОВИ ДОКАЖУВАЊА?
за концертитте на камерните ансамбли на МРТ и Македонската филхармонија

Периодика: Вечер Датум: 08.02.1993