Автор: Ристо Кузмановски Категорија: критика
ПРВИОТ ЧЕКОР Е СТОРЕН

Периодика: Нова Македонија Датум: 26.02.1971

Автор: Ѓоко Георгиев Категорија: Осврт
НА РАБОТ ОД ЕДНА МУЗИЧКА АНАЛИЗА

Периодика: Нова Македонија Датум: 23.02.1965

Автор: Ѓоко Георгиев Категорија: критика
АФИРМАЦИЈА НА САМОДЕЈНОСТА

Периодика: Нова Македонија Датум: 09.09.1964

Автор: Владо Чучков Категорија: друго
УШТЕ ЕДНА БЛАГОДАРНОСТ

Периодика: Нова Македонија Датум: 04.12.1961

Автор: Д.Д. Категорија: критика
УСПЕШНА КОНЦЕРТНА ИЗВЕДБА НА ОПЕРАТА „ОРФЕЈ“ ВО БИТОЛА

Периодика: Нова Македонија Датум: 14.06.1960

Автор: Бранко Каракаш Категорија: критика
ГОСТУВАЊЕ НА ДРАГАН ПЕРИЌ ВО „РИГОЛЕТО“

Периодика: Нова Македонија Датум: 21.09.1957

Автор: Бранко Каракаш Категорија: критика
СЕДУМ КОНЦЕРТНИ ВЕЧЕРИ НА БРЕГОТ НА ОХРИДСКОТО ЕЗЕРО

Периодика: Нова Македонија Датум: 17.07.1957

Автор: Бранко Каракаш Категорија: критика
ВЕЧЕР НА ПОПУЛАРНИ ОПЕРСКИ АРИИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 23.06.1957

Автор: Бранко Каракаш Категорија: критика
„ДОН ПАСКВАЛЕ“ ОДНОВО НА СКОПСКАТА СЦЕНА

Периодика: Нова Македонија Датум: 17.02.1957

Автор: Владо Атанасов Категорија: критика
ЈОХАН ШТРАУС: „ЛИЛЈАКОТ“

Периодика: Разгледи Датум: 13.01.1957

Автор: Тодор Скаловски Категорија: друго
КОНЦЕРТНА ВЕЧЕР НА МАКЕДОНСКАТА КАМЕРНА МУЗИКА

Периодика: Нова Македонија Датум: 05.12.1956

Автор: Владо Атанасов Категорија: критика
ЛУЧИЈА ДИ ЛАМЕРМУР – ПРЕМИЕРА НА СКОПСКАТА ОПЕРА

Периодика: Разгледи Датум: 04.10.1956

Автор: Бранко Каракаш Категорија: критика
НЕИСПОЛНЕТИ ОЧЕКУВАЊА

Периодика: Нова Македонија Датум: 26.09.1956

Автор: Бранко Каракаш Категорија: критика
ОПЕРАТА ” ПРОДАДЕНА НЕВЕСТА” ОДНОВО НА СКОПСКАТА СЦЕНА

Периодика: Нова Македонија Датум: 29.04.1956