Автор: Јулијана Жабева Папазова Категорија: критика
СВЕЖА ИНТЕРПРЕТАЦИЈА НА ФОЛКЛОР
КОНЦЕРТ НА ОРКЕСТАРОТ СИНФОНИЕТА -СОФИЈА, ОХРИДСКО ЛЕТО

Периодика: Дневник Датум: 25.07.2008

Автор: Лилјана Митевска Категорија: критика
РУСКИОТ ЦАРСКИ БАЛЕТ ГО ОТВОРА „ОХРИДСКО ЛЕТО“
со антологискире дела „Кармен" и „Болеро" ќе се отвори годинашново „Охридско лето".

Периодика: Утрински весник Датум: 08.07.2006

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
ИНТЕРЕСНО И БЕЗ ИНСТРУМЕНТАЛЕН СОЛИСТ
Македонската филхармонија под раководство на маестро Патрик Сујо

Периодика: Нова Македонија Датум: 25.05.2005

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
ЗВУЧНА ЕКСПРЕСИЈА И ДИНАМИЧНО ДИФЕРЕНЦИРАЊЕ
Кон концертот на Македонската филхармонија со белгиската пијанистка Јоана Т рзецијак

Периодика: Нова Македонија Датум: 29.01.2005

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
ВО ЗНАКОТ НА ФРАНЦУСКАТА КЛАСИЧНА МУЗИКА
ИНТЕРФЕСТ 2004

Периодика: Нова Македонија Датум: 08.05.2004

Автор: Елени Новаковска Категорија: критика
ПРЕДВРЕМЕ ПОСТАВЕНА ОПЕРСКА ПРЕТСТАВА
ОПЕРА „КАРМЕН" -ЖОРЖ БИЗЕ -МНТ

Периодика: Дневник Датум: 26.12.2002

Автор: Елени Новаковска Категорија: критика
ПРОГРАМАТА ЗРЕЛА ЗА ПРОМЕНИ
ФИЛХАРМОНИЈАТА СО СОЛИСТКАТА ОШАВКОВА

Периодика: Дневник Датум: 13.02.2002

Автор: Т.И. Категорија: критика
ЈАСНА ВИЗИЈА И ПРОФЕСИОНАЛНОСТ
редовен концерт на македонската филхармонија

Периодика: Утрински весник Датум: 13.12.1999

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
НЕПОЗНАВАЊЕ, НЕАНГАЖИРАЊЕ ИЛИ…ОМАЛОВАЖУВАЊЕ
за концертите на македонската афилхармонија под диригентство на јулиус кар-бертоли од германија и александар спасиќ од словенија

Периодика: Вечер Датум: 08.04.1997

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ИЗОБИЛСТВО ОД КВАЛИТЕТ

Периодика: Вечер Датум: 03.04.1996

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ЖЕСТОКА ПРЕДНОВОГОДИШНА ЛАВИНА

Периодика: Вечер Датум: 03.01.1996

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ВОНРЕДНО ПОСЕТЕНИ ПРЕТСТАВИ И КОНЦЕРТИ
хроника на музичкиот живот

Периодика: Вечер Датум: 26.05.1995