Автор: Емилија Џипунова Категорија: критика
УБАВИНАТА НА АКАДЕМСКИОТ ТАНЦ
ерроролф адам, балет при мнт

Периодика: Утрински весник Датум: 07.10.1999

Автор: Емилија Џипунова Категорија: критика
ПРЕЦИЗНО И ОСМИСЛЕНО
кон свечениот концерт по повод 50 годишниот јубилеј на МБУЦ

Периодика: Нова Македонија Датум: 19.12.1995

Автор: Љубомир Бранѓолица Категорија: критика
ПРОФЕСИОНАЛНИ БИСЕРИ
кон годишниот концерт на учениците од балетскиот оддел на мбуц

Периодика: Вечер Датум: 11.05.1994

Автор: Емилија Џипунова Категорија: критика
УБАВ ВПЕЧАТОК
ПО ГОДИШНИОТ КОНЦЕРТ НА УЧЕНИЦИТЕ НА БАЛЕТСКИОТ ОДДЕЛ ПРИ МБУЦ ИЛИЈА НИКОЛОВСКИ-ЛУЈ

Периодика: Нова Македонија Датум: 27.04.1994

Автор: Емилија Џипунова Категорија: критика
УБАВ УМЕТНИЧКИ ЧИН
КОН ИЗВЕДБАТА НА БАЛЕТСКАТА ПРЕТСТАВА ЖИЗЕЛ ОД АДАМ И ЛЕБЕДОВО ЕЗЕРО ОД ЧАЈКОВСКИ НА МОВ, СО ГОСТИ ОД СОВЕТСКИОТ СОЈУЗ

Периодика: Нова Македонија Датум: 31.05.1989

Автор: Татјана Петковска Категорија: критика
БАЛЕТСКИ КАДРИ СО ПРЕДИЗВИЦИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 12.06.1985

Автор: Татјана Петковска Категорија: критика
АПЛАУЗ НА ОТВОРЕНА СЦЕНА

Периодика: Нова Македонија Датум: 18.05.1985

Автор: Јелица Тодорчевска Категорија: критика
РАСКОШНА ИГРА НА МЕХМЕД БАЛКАН

Периодика: Вечер Датум: 04.11.1978

Автор: Татјана Петковска Категорија: критика
ВИСТИНСКО ЗАЖИВУВАЊЕ НА БАЛЕТСКАТА УМЕТНОСТ

Периодика: Нова Македонија Датум: 17.05.1978

Автор: Јелица Тодорчевска Категорија: критика
ТАНТЕЛА ОД ЧЕКОРИ

Периодика: Вечер Датум: 14.01.1978

Автор: Јелица Тодорчевска Категорија: критика
ЕДЕН ДЕБИ И ЕДЕН ЈУБИЛЕЈ

Периодика: Нова Македонија Датум: 26.12.1974

Автор: Јелица Тодорчевска Категорија: критика
МЛАДИ БАЛЕТСКИ НАДЕЖИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 28.06.1974

Автор: Јелица Тодорчевска Категорија: критика
ЧУДЕСЕН ВЕЗ ОД ЧЕКОРИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 22.05.1974

Автор: Милица Маравиќ Категорија: критика
ЖИЗЕЛ-ВИСТИНСКО УМЕТНИЧКО ДОЖИВУВАЊЕ

Периодика: Вечер Датум: 22.05.1974