Автор: Јане Коџабашија Категорија: критика
ДВА КОНЦЕРТА НА ВИСОКО НИВО

Периодика: Нова Македонија Датум: 22.07.1980

Автор: Димитрије Бужаровски Категорија: критика
КАКОВ ЕКСПЕРИМЕНТ

Периодика: Нова Македонија Датум: 15.02.1976

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ГО ДЕЛАМ МОЕТО ЦРВЕНИЛО

Периодика: Вечер Датум: 14.02.1976

Автор: Бранко Каракаш Категорија: критика
СРЕДБА CO УШТЕ ЕДЕН МЛАД ДИРИГЕНТ

Периодика: Нова Македонија Датум: 02.07.1959

Автор: Владо Атанасов Категорија: критика
ЖИВОИН ЗДРАВКОВИЌ КАКО ИНТЕРПРЕТАТОР НА ЦЕЗАР ФРАНК

Периодика: Разгледи Датум: 06.05.1956

Автор: Петре Богданов Кочко Категорија: интервју
ТОДОР СКАЛОВСКИ ДИРЕКТОР НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА

Периодика: Разгледи Датум: 01.01.1955